Egy fideszes képviselő kinézetük alapján állította szembe a kormánypárti és ellenzéki politikusnőket

2020.01.31. 11:16

Vigh László fideszes országgyűlési képviselő olyan képet osztott meg Facebook-oldalán, ami kinézetük alapján szembeállítja a fideszes képviselőnőket az ellenzéki képviselőnőkkel – mutat rá a 444.hu

Azon túl, hogy – komolyabb esztétikai elemzés nélkül is láthatóan – az ellenzéki képviselőkről többségében olyan pillanatokat gyűjtöttek, amiken épp kiabálnak, pislognak, vagy épp előnytelen szögből készült róluk a felvétel, még egy felirattal is rádobnak a dologra: „Az arcodon a lelked.”

A képet, amit az országgyűlési képviselő megosztott Facebook-oldalán egy Apa mondta nevű Facebook-oldal posztolta, akik azt írták a képhez: "Az ellenzék boszorkánykonyhájában úgy tűnik boszorkányban nincs hiány. Ahogy Lázár János mondotta vala:" Kell még mondanom valamit Ildikó"?" Az oldal egyébként a posztok alapján egy klasszikus fideszes mémoldal, a kormány és médiájának üzeneteivel.

A képviselő a 444 cikke után a posztot inkább törölte, ez volt az (frissítés: a posztot a politikus nem törölte, csak átállította nem nyilvánosra):

fidesz.PNG

Friss: A cikkek megjelenése után a Demokratikus Koalíció nevében Arató Gergely reagált közleményben, követelve, hogy a fideszes politikus kérjen bocsánatot: 

"Vigh László megosztott egy olyan posztot, amelyben szándékosan előnytelen fotókon mutatják be az ellenzéki képviselőnőket, súlyosan sértve emberi méltóságukban. Szégyellem magam férfiként és szégyellem magam országgyűlési képviselőként is, amiért ma Magyarországon van olyan férfi parlamenti képviselő, mint Vigh László, aki mások külsején, ráadásul szándékosan eltorzított fotóján gúnyolódik. Szégyellem, hogy a magyar Parlament megengedi, hogy egyes tagjai ilyen szégyenteljesen viselkedjenek, megsértve és megalázva embertársainkat.

A Demokratikus Koalíció szerint valójában a Fidesz gyűlöletpolitikája az, ami egyre rondább arcát mutatja. A legalja politikai gusztustalanság, ha a politikai vitákban az érvek és gondolatok ütköztetése helyett valaki a képviselőnők, vagy bárki más külsejét gúnyolja. Minden nő megsértése, ha fényképek hazug összehasonlításával akarja mérni az emberi minőséget és a közéleti teljesítményt. Vigh László kövesse meg az ellenzéki képviselőnőket, akiket ilyen szánalmasan megsértett, és kérjen bocsánatot minden nőtől ezért az őket lebecsülő élcelődésért!

Arató Gergely"

Az MSZP részéről pedig Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő reagált Facebookon. Azt írta:

Hol tartanak, de tényleg. 

Sokszor hittem, hogy már elértek az aljára, de nem ..

Nem elég leszedni a posztot a facebookról, minden női politikustársam nevében - pártállástól függetlenül - követelem, hogy Vígh László kérjen bocsánatot a képen látható összes nőtől.

Senkit sem a külseje miatt ítéljenek meg az életben, hanem a teljesítménye alapján értékeljenek. Ezért kérem a képen látható fideszes politikustársnőktől is, hogy határolódjanak el Vígh László korábbi bejegyzésétől. Mutassanak ezzel példát, ők sem szeretnék, ha csak a külsejük miatt emlékeznének rájuk.