Lovasi: A Fidesz le akarta tiltani Dézsi videóját

2020.01.31. 20:13 Módosítva: 2020.01.31. 21:24

A Fidesz-központból azt kérték Dézsi Csaba Andrástól, hogy ne tegyen ki a kampányban a Facebook-oldalára olyan videót, amelyen Lovasi András szerepel, mondta az énekes a Spirit FM pénteki műsorában az atv.hu cikke szerint.

Egy nappal a január 26-i időközi polgármester-választás előtt posztolt egy rövid videót a győri polgármesterjelölt, amiben Lovasi azt mondja

ha a Fidesz minden jelöltje olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor Fidesz-szavazó lennék.

Másnap Lovasi saját Facebook-oldalán magyarázta meg követőinek, hogy miért szállt be a kampányba. Azt írta, kb. 15 éve ismeri Dézsit, aki gyakran megfordult a Kiscsillag győri koncertjein.

Személyében egy rendkívül segítőkész, okos, toleráns embert ismertem meg, egy igazi nagybetűs Orvos. Ha minden politikusunk ilyen lenne, egy sokkal jobb világban élnénk, függetlenül attól, milyen színű a zászló, ezért amikor megkért erre a kiállásra, egyből igent mondtam, hiszen minden igaz, amit állítottam

– fogalmazott a zenész. Azt is hozzátette, hogy nem Fidesz-szavazó, de nem is frontharcos, aki „mindenre lő, ami a túloldalon mozog”.

A pénteki interjúban elmondta, hogy meglepte az elmúlt napokban kapott támadások hangvétele, eddig ugyanis a „túloldal szélsőségeseitől” tapasztalt hasonló hangnemet. „De aki házhoz megy a pofonért, az ne csodálkozzon” – fogalmazott. 

A videó előzménye elmesélése szerint az volt, hogy a választás előtti napon a Kiscsillaggal Győrben játszottak, és a zenekar egyik tagja, Leskovics Gábor Lecsó felhívta Dézsit, akitől mint orvostól kért segítséget. Ekkor dobta be Dézsi az ötletet, és pár órával később el is készült a videó. Bár a Fidesz-központban nem akarták, hogy Dézsi megossza a felvételt, a polgármesterjelölt nem foglalkozott a tiltással.

Utólag már valószínűleg nem kap emiatt dorgálást Dézsi, ugyanis nagyon simán, 56,14 százalékkal nyerte meg a választást vasárnap. Pár nappal később Orbán Viktor levélben gratulált a frissen megválasztott győri városvezetőnek.