Géza
1 °C
16 °C

Vizsgálják a Kínából érkező utasokat a budapesti repülőtéren

2020.01.31. 18:43 Módosítva: 2020.01.31. 21:34

Péntek estétől valamennyi közvetlenül Kínából érkező utast megvizsgálnak a Liszt Ferenc repülőtéren, mielőtt belépne az országba – közölte a Budapest Airport Zrt. az MTI-vel.

Az első járat, amelynek utasait a hatósági döntés értelmében megvizsgálják, az Air China 18:50-kor Minszk érintésével Pekingből érkező gépe.

A szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi. Ugyanúgy, ahogy más országokban, itt is lázméréssel ellenőrzik az utasok egészségi állapotát.  

A határértéket meghaladó testhőmérséklet esetén az egészségügyi szakszemélyzet további vizsgálatokat végez. A gyanús esetekben az utasokat „az erre felkészült egészségügyi intézménybe” viszik a Budapest Zrt. tájékoztatása szerint.

Budapest és Kína között a következő napokban is több közvetlen járat közlekedik: vasárnap egy, hétfőn három.

A Shanghai Airlines pénteki közlése szerint a Csengtu–Budapest járatot február 4. és március 28. között, a Hszian–Budapest járatot február 6. és március 26. között felfüggeszti – áll a közleményben.

A betegség terjedését bemutató, interaktív térképünket itt, a koronavírussal kapcsolatos legaktuálisabb híreinket tartalmazó, folyamatosan frissülő cikkünket pedig itt találja.

A koronavírus-járványról készült magyarázó videónkat itt tekintheti meg:

Mit kell tudni a koronavírusról?