Ferenc
10 °C
29 °C

A rossz út miatt nem ért ki időben a mentő, meghalt a beteg

2020.02.02. 12:20 Módosítva: 2020.02.02. 12:48

Nem jutott el időben egy mentőautó a beteghez a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tószegen, mivel járhatatlan volt az út, amire sikerült odajutni, a beteg meghalt, írja a hvg.hu. A lapnak nyilatkozó helyiek szerint a falu külterületén lett rosszul egy 62 éves férfi. A mentők a bejelentést követően rögtön elindultak, de a helyszíntől 1,5 kilométerre lévő benzinkúton meg kellett állniuk, ugyanis félő volt, hogy elakadnak a területre vezető sáros földúton. Korábban már elakadt egy mentőautó ezen az úton.

A mentősökért végül egy terepjáró érkezett, aki elvitte őket a beteghez, azonban a 1,5 kilométeres szakaszt csak 15 perc alatt tudták megtenni. A hvg.hu kérdésére  Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője megerősítette, hogy csak késve értek oda, mivel "mélyen saras, agyagos, traktor szántotta" volt az út. Arra a kérdésre, hogy meg lehetett-e volna menteni a beteg életét, ha korábban érnek oda, Győrfi nem adott egyértelmű választ.

Az ott tartózkodók által a mentésirányító telefonos segítségével megkezdett újraélesztési kísérlet sajnos sikertelen volt. A halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni.

– nyilatkozta. 

A kérdéses útszakasztól nagyjából 60 ember függ, és korábban is volt már rá példa, hogy a mentők csak nehezen jutottak oda. A falu polgármestere Gyuricza Miklós azt mondta a hvg.hu-nak, hogy a kérdéses beteg korábban többször elutasította a az orvosi ellátást, és szerinte a a beteg halála független volt az utak állapotától. A terepjárót egyébként az önkormányzat biztosította. 

Arra, hogy az utat felújítsák viszont nincs pénz, mondta el Gyuricza a lapnak. 

Anyagi lehetőségeinkhez mérten természetesen próbáljuk az ottani utakat karbantartani és kezelni, de mivel hatalmas területről beszélünk, több tízmillió forintot, ha nem százmilliót vinne el az utak helyreállítása olyan módon, hogy minden ingatlan és minden időben megközelíthető legyen személyautóval.

– mondta. Nemrég szintén meghalt egy beteg Magyarországon, mert nem ért oda hozzá időben a mentő, akkor azonban nem az utak állapota volt a gond, hanem az, hogy atrocitástól tartva a mentők a rendőrségre vártak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport