Elrendelték a sályi gyilkosság 21 éves gyanúsítottjának letartóztatását

2020.02.03. 12:08

A Miskolci Járásbíróságon hétfőn elrendelték a sályi emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását, írja közleményében a bíróság.

A férfi január 29-én azért ment be egy idős nő otthonába, hogy annak értékeit megszerezze. Betörte a családi ház lezárt ajtaját, majd a lakásban az asszonyt egy ez idáig ismeretlen eszközzel többször megütötte, minek következtében a nő olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A gyanúsított a lakásból arany ékszereket vitt el.

A gyanúsítottal szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás. A cselekmény 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt reális a veszélye annak, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne vagy újabb bűncselekményt követne el.

Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az esetleges bizonyítékok elrejtésével vagy a tanúk befolyásolásával meghiúsítaná vagy megnehezítené a bizonyítás eredményességét. Mindezek miatt a bíróság a gyanúsított letartóztatását rendelte el, a bíróság döntését a gyanúsított és védője is elfogadta, a végzés végleges, áll a közleményben.

Friss: A 24.hu információi szerint beismerő vallomást tett kihallgatása során a 21 éves férfi. T. Dávid a lap szerint részletesen elmondta a nyomozóknak, hogy miért végzett a néprajzkutató nővel. A nő néha megbízta a háza körüli teendők elvégzésével a fiatal férfit, hogy így segítse anyagilag. A gyilkosság reggelén a férfi nyugtatót vett be, és arra ivott, majd elment a nőhöz, hogy pénzt kérjen kölcsön. A nő nem adott neki, a férfi ettől dühös lett, és egy karóval többször is fejbe vágta. Ezután összeszedett pár ékszert és az idős nőt magára hagyta. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport