A spanyol tengerparton vett ingatlant a kispesti vagyonkezelő igazgatója

2020.02.03. 21:16

A spanyolországi Playa Flamencán vásárolt egy 75 nm-es apartmant a hozzá tartozó 53 nm-es kerttel Kránitz Krisztián, a kispesti önkormányzat vagyonkezelő cégének igazgatója. Az igazgató 2018 októberében vásárolta az ingatlant, a Momentum pedig megtalálta a házat és a tulajdoni lapot is, rajta "Don Krisztián Kránitz" nevével. Minderről az RTL Klub híradója számolt be hétfő este.

A lakás nem szerepel Kránitz utolsó, 2018-as vagyonnyilatkozatában. Arról, hogy az előző ciklusban az MSZP önkormányzati képviselőjeként aktív Kránitz spanyolországi ingatlant vett, elsőként a Magyar Nemzet számolt be 2019 őszén.

Kránitz neve korrupciós üzelmekkel kapcsolatban többször is elhangzik a hangfelvételeken, melyeket az őszi önkormányzati választási kampány során a Hír TV és a Magyar Nemzet publikált. A felvételeken a lapok szerint az MSZP-ből azóta kizárt Lackner Csaba beszél a kerületi korrupciós ügyekről, és arról, hogy Kránitznak jelentős összegeket osztottak vissza a kerületi közberuházásokból. Lackner tagadta, hogy ő szerepelne a hangfelvételen, Kránitz pedig rágalomnak minősítette a korrupcióvádat.

Az RTL KLub nem tudta elérni Kránitzot, Gajda Péter polgármester pedig azt közölte, hogy sem ő, sem az önkormányzat nem vizsgálhatja Kránitz vagyonosodását.

  • Kránitz Krisztián az Index megkeresésére közölte, hogy szerinte
  •  – az általa vezetett Vagyonkezelő Műszaki Szervezetet (VAMÜSZ) működésével, gazdálkodásával kapcsolatban mostanáig semmilyen szabálytalanság nem került megállapításra a hatóságok részéről;
  • –a spanyolországi ingatlan 35 millió forintos vételárának fedezete nyomon követhető tárgyévi és az előző évi vagyonnyilatkozataiban;
  • – az azért nem szerepel a 2019. január 30-án leadott vagyonnyilatkozatában, mert a tulajdonjoga bejegyzéséről csak 2019. februárjában kapott értesítést.