Mezőtúron is inzultálhattak egy tanárt

2020.02.04. 22:30 Módosítva: 2020.02.04. 22:59

Egy újabb felvétel került ki az internetre, amelyen azt látni, hogy egy tanteremben egy fiatal papírral csapkod egy idősebb nőt, miközben mások a háttérben nevetgélnek. Később egy másik fiatal fenyegetően a nő felé mozdul. A videón, amelyet eredetileg a TV2 adott le, az M1 Híradója szerint egy Mezőtúri iskola diákjai és tanáruk látható. Azt nem tudni, hogy mikor készült a felvétel. Nemrég Nagykátáról került ki egy felvétel, amelyen egy tanárt ér atrocitás a tanteremben. 

Az ügy kapcsán megszólalt Horváth László is, aki arról beszél kedd reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy

ha kell kamerákkal és iskolarendészettel fogják fenntartani a tantermek rendjét. 

A miniszteri megbízottnak kinevezett Horváth – annak a térségnek a fideszes országgyűlési képviselője, ahová Gyöngyöspata tartozik – az első perctől fogva a fő szószólója volt annak a narratívának, miszerint a gyöngyöspataiaknak szegregáció miatt megítélt kártérítés valójában egy Soros György emberei által kitervelt pénzszerzési akció.

Horváth a felvétel kapcsán elmondja, hogy szerinte az integráció sok esetben "egy hamis mantra".

Horváthot nemrég nevezte ki Orbán Viktor miniszteri megbízottnak, hogy "hogy a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzeteket feltárja és megoldásukra javaslatokat tegyen a kormányzat számára."