Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a taxisofőrre késsel támadó férfit

2020.02.04. 15:20

Késsel támadt a taxisofőrre egy utas 2018-ban, a bíróság most elsőfokon tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a 34 éves férfit. 

A Nagyvárad téren vette fel az utast a taxis, az úti cél Pesterzsébet volt. Már a Mártírok útja környékén jártak, amikor minden előzmény nélkül egyszer csak megragadta a férfi a sofőr ingének nyakát, hátra húzta, és többször megvágta egy késsel.  

Ezután átvette a kormányt, és eszeveszett módon elkezdett száguldozni. Volt olyan éles kanyar, ahol eldőlt a megsebzett taxis, ám miután felült, a vádirat szerint még többször megszúrta támadója. Azt autó később az Ady Endre térnél lefulladt, a férfi pedig a taxis pénztárcájával elmenekült a helyszínről.  A sofőrt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.  

A Fővárosi Törvényszék nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt bűnösnek mondta ki a férfit, és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Mivel már korábban is voltak erőszakos ügyei, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét is kizárta. 

Az ítélet még nem jogerős.