Februártól megszűnik az érsebészet a Péterfyben, de azt ígérik, nem lesz fennakadás

2020.02.04. 15:51

Februártól sem akut, sem krónikus érbeteget nem lát el a Péterfy Sándor utcai Kórház, írta korábban a NépszavaMedicalOnline értesüléseire hivatkozva. Legalább három érsebészre lenne ugyanis szükség, ám december óta csak egy szakorvos és egy rezidens látta el a feladatot. 

Ez azonban nem okoz zavart az ellátásban, legalábbis ezt ígérik. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedd délután azt írta az MTI-nek, hogy folyamatos és zavartalan a budapesti érsebészeti ellátás. Februártól a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet látja el a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet ellátási területéről érkező, érsebészeti szakellátást igénylő betegeket.

Azt írják, december 23-án tájékoztatta őket a Péterfy kórház az érsebészeti ellátás megszüntetéséről. Mivel ezt megfelelő időben jelezték, meg tudták tenni a szükséges intézkedéseket, olvasható a közleményben. 

Az NNK az akut érsebészeti ügyelet folyamatos ellátása érdekében az Országos Mentőszolgálatot is kötelezte, hogy a Péterfy kórház eddigi érsebészeti ügyeleti napjaira más szolgáltatót jelöljön ki.