Csomagküldővel szállította a drogot a kínai és a vietnámi férfi

2020.02.05. 09:53

Többkilónyi, különböző kábítószert, hamis eurót és hamis okmányokat találtak egy vietnámi és egy kínai férfinál a rendőrök Budapesten. Egyikük találkozott olyannal, aki nemrég Kínában járt, ezért a koronavírus miatti protokoll alapján megvizsgálták, de további intézkedésre nem volt szükség – közölte a rendőrség

Az ügyletek irányítója egy 41 éves kínai férfi volt, a végrehajtó pedig 32 éves vietnámi társa. A két férfi Magyarországra rendelt vagy innen küldött kábítószert, de a drog jelentős részét Budapesten árulták.

Egy Magyarországról álnéven feladott, több mint 3 kilós MDMA-küldeményt a német hatóság a lipcsei repülőtéren foglalt le tavaly márciusában. Még abban az évben, decemberben pedig egy Spanyolországról Magyarországra érkező csomag ellenőrzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 10 kilogrammnyi kannabiszt találtak.

Aloe MDMA
Aloe MDMA
Fotó: Police.hu

A rendőrök végül a vietnámi gyanúsítottat január 23-án Budapesten, a X. kerületben fogták el. Ruházatából metamfetamin került elő, az általa használt két lakás átkutatásakor a rendőrök 900 grammnyi MDMA-tablettát és 7,5 kilogrammnyi kábítószergyanús növényi anyagot, illetve kábítószer-kereskedelemhez használt eszközöket foglaltak le. A férfit bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta.

Bűntársát, a kínai férfit szintén Budapest X. kerületében, február 3-án fogták. Lakásán kábítószergyanús anyagokat, hamis okmányokat és hamis eurót foglaltak le.

vitetnami.png
Fotó: Police.hu

Mivel a gyanúsított találkozott olyan emberrel, aki nemrég Kínában járt, a koronavírus miatt érvényben lévő protokoll alapján a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták, de további intézkedés nem volt szükséges.

A kábítószer-kereskedelemmel és közokirat-hamisítással gyanúsított férfit őrizetbe vették, letartóztatását kezdeményezték.  • Hírek
  • Megtakarítás