Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Négy diák ellen indult eljárás a nagykátai tanár megfenyegetése miatt

2020.02.05. 13:12

Négy diák ellen indított eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság, amiért részt vettek az egyik középiskola tanárának megfenyegetésében – írta az MTI. 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felidézte, hogy néhány nappal ezelőtt került fel az a videófelvétel az internetre, amelynek alapján február 1-jén megindult a nyomozás. 

Az egyik nagykátai középiskolában január 31-én rögzített felvétel szerint egy diák a tanárát szidalmazta, fenyegette, többször felé ütött. Eközben több tanuló hergelte, buzdította, akadályozta a tanítást. Az esetről ebben a cikkben számoltunk be részletesebben. 

A nagykátai rendőrök február 3-án két 15 éves fiút gyanúsítottak meg közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. Mindketten elismerték és megbánták a terhükre rótt bűncselekményt – közölte a rendőrség, hozzátéve: a diákok nem gondolták, hogy baj lehet a fellépésükből.

További két tanulóval szemben indult büntetőeljárás, szintén közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. Egyikük, egy 15 éves fiú nem ismerte el a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. A másik, egy 16 éves fiú is tagadta a bűncselekmény elkövetését, ő a gyanúsítás ellen panasszal élt – áll a közleményben.