Négy év után elölről indul Simon Gábor pere

2020.02.06. 09:03

Négy év tárgyalás után elölről indul Simon Gábor pere – írta meg a Blikk csütörtöki száma. Az MSZP egykori alelnöke több százmillió forintot parkoltatott külföldi számlákon, amelyekről nem tájékoztatta az adóhatóságot. A még hat évvel ezelőtt indult ügyről itt olvashatja akkori cikkünket.

A pozíciója ellenére súlytalan politikusnak tartott Simon egy saját maga által Gábor D.-ként aláírt bissau-guineai kamuútlevéllel nyitott számlát. Az expolitikus pere csak 2016-ban kezdődött, de a legutóbbi tárgyalási nap 2019 októberében volt. A Blikk úgy tudja, bíróváltás miatt indulhat a tárgyalás az elejéről. 

Eközben a lap azt is megtudta, hogy Simon felkerült a NAV 2019 végén közzétett listájára, amelyen a fél éven túli, 10 millió feletti adótartozást felhalmozó magánszemélyeket tartják számon. Az adóhatóság arról nem adott tájékoztatást, hogy ez új tartozás-e, vagy a korábbi üggyel áll kapcsolatban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla