Egyszerre másfél autót loptak a rákospalotai mestertolvajok

2020.02.10. 20:03

Különös fogatra lettek figyelmesek február 5-én az egyik XV. kerületi utcában lakók: három férfi tolt egy rendszám nélküli Daewoo-t, amihez egy félbevágott Seat-ot kötöttek mintegy pótkocsi gyanánt, számol be a furcsa esetről a police.hu.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A látvány annyira szürreális lehetett, hogy rögtön értesítették a rendőrséget. A kiérkező rendőrök a helyszínen igazoltatták, majd azonnal el is fogták a 26 éves kabai B. Miklóst, a 22 éves hajdúdorogi B. Albertet és a 18 éves, szintén hajdúdorogi T. Alexet. 

A hevenyészett nyomozás gyorsan kiderítette, hogy a két (másfél) autó már jó ideje az utcán parkolt a XV. kerületben. A három férfi azért lopta el, hogy azokat szétvágja, majd az egyik közeli vasgyűjtő telephelyen eladja. Feltehetően két (másfél) legyet akartak ütni egy csapásra, ezért állíthatták össze a különös fogatot, ami felhívta rájuk a figyelmet.

Az elkövetőket a rendőrök előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták őket.

És íme, a magyar mestertolvajok klubja:

3. Nem a palotai tolvajok az elsők a kis magyar autótolvaj-történelemben, akik tolva akartak ellopni egy kocsit. Így tett az az örkényi férfi is, akinek az akciója jól indult, de túl hamar elfáradt benne.

2. Nála csak egy fokkal volt elmésebb az a prügyi férfi, aki belezavarodott a kábelrengetegbe, ezért dühében szanaszét tépte az autó vezetékrendszerét.

1. A hazai autótolvajok koronázatlan királya azonban valószínűleg, a 29 éves E. Ferenc, aki lopás céljából kinyitotta egy kocsi csomagtartóját, bemászott, fészkelődött egy kicsit, majd meglepődve konstatálta, hogy rázáródott a csomagtartó.