Szegeden is tombol az influenzajárvány

2020.02.11. 17:41

Szerdától látogatási tilalmat vezetnek be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáin, tájékoztatta az egyetem az MTI-t.

A közlemény szerint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályának határozata alapján az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében látogatási tilalmat rendeltek el. Az orvosok heti jelentése szerint ugyanis Szegeden is megkezdődött az influenzajárvány. 

Nem sokkal később a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ is bejelentette, hogy szerdától a Honvédkórház három telephelyére is kiterjesztették az influenzajárvány miatt elrendelt látogatási tilalmat. A látogatási tilalom a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyét (Budapest, Róbert Károly körút 44.), Podmaniczky utcai és Szanatórium utcai telephelyét érinti.

Több más kórházban már korábban bevezették a látogatási tilalmat. 

Mint azt korábban megírtuk, az elmúlt napokban tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma Magyarországon. Múlt héten már 30 ezer beteg fordult a háziorvosához, ami 71 százalékos növekedés az előző heti adatokhoz képest. A legtöbb beteg a fővárosban, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében van.  • Tippek
  • Lakáshitel