Csilla, Noémi
5 °C
18 °C

60 millió forintot kap a soroksári polgármester egy olyan ingatlan felújítására, amiben tulajdonrésze van

2020.02.12. 08:13 Módosítva: 2020.08.05. 18:11

Helyreigazítás

Az Index.hu portálon 2020. 02 12-én közzétett cikkünk címében és a cikkben valótlanul híreszteltük, hogy „60 millió forintot kap a soroksági polgármester egy olyan ingatlan felújítására, amelyben tulajdoni része van”. A valóság ezzel szemben az, hogy a XXIII. kerületi önkormányzata az ingatlannak nagyobb részeben tulajdonosa, s nem az ingatlan felújítására, hanem lehetséges megvételére különített el 60 millió forintot. Az önkormányzat képviselő-testületi ülését megelőzően a felperes tulajdonjogát átruházta, feleségének tulajdonjog-bejegyzési kérelme széljegyen szerepelt az ingatlannyilvántartásban.

Egy olyan ingatlan rekonstrukciójára szavazott meg 60 millió forintot a soroksári közgyűlés, amelyben Bese Ferenc polgármesternek is tulajdonrésze van, írja a Népszava. A független, Fidesz-támogatással megválasztott polgármester vagyonnyilatkozatában nem szerepel a tulajdoni rész.

A lap szerint a XXIII. kerület jobboldali többségű képviselő-testülete hatvanmillió forintot különített el Soroksár idei költségvetésében egy 2250 négyzetméteres ingatlanegyüttes rekonstrukciójára.

Az ülésen a Jobbik képviselője, Bereczki Miklós feltette a kérdést, van-e bárki, aki úgy szavaz, hogy érintett személyesen is, és senki nem jelentkezett. Megkérdezte a polgármestert is, ő is nemmel felelt. Bereczki ezért elővette a lekért tulajdoni lapot, amely szerint a polgármester tulajdoni aránya 324/13500. A polgármester Bese ekkor elismerte, hogy valóban van tulajdonrésze az ingatlanban, de azt mondta:

már át akarta adni azt a feleségének.

Ha a polgármester nem szavazhatott volna, nem lett volna meg a többség az ingatlan felújításhoz. A fideszes többségű képviselő-testületet végül úgy döntött, hogy a polgármesternek nincs érintettsége a kérdésben.