Csapágygolyókkal zúzták be a DK újbudai irodájának üvegét

2020.02.13. 12:10 Módosítva: 2020.02.13. 20:25

"Rálőttek a DK újbudai irodájára - Meg kell állítanunk a Fidesz gyűlöletpolitikáját!" - címmel hirdetett meg sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció csütörtök délre. Barkóczi Balázs, a párt szóvivője és Bakai-Nagy Zita a DK újbudai alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondták, hogy valaki, vagy valakik belőttek a párt újbudai irodájának ablakán.

Szerdán, valamivel négy előtt ment a DK irodavezetője a párt újbudai irodájához, hogy kinyisson, majd arról tájékoztatta a XI. kerületi pártvezetést, hogy lövés nyomait találta a pártiroda üvegén. Ezután rendőrséget hívtak, a rendőrök kimentek, helyszíneltek. 

lőttek.PNG

A politikus elmondása szerint a rendőrök azt mondták, a támadást egy olyan fegyverrel követhették el, ami nem minősül lőfegyvernek, nem engedélyköteles, de alkalmas lehet súlyos sérülés okozására.

Frissítés: Bár a DK-s politikusok csütörtök délelőtt még 2 cm-es fémgolyókról beszéltek, estére a rendőrség közleményéből kiderült, a helyszíni szemle során a rendőrök az irodában egy-egy 0,8 centiméter átmérőjű csapágygolyót találtak. A golyókat "nem lőfegyverből" lőtték ki (vagyis maximum olyan fegyverből, ami nem engedélyköteles). A csapágygolyókat a rendőrök lefoglalták és szakértői vizsgálatra megküldték.

A rendőrség garázdaság vétség miatt indított nyomozást az ügyben. Az utca elején van egy térfigyelő kamera, amelynek felvételeit szintén használhatják majd a rendőrök a nyomozáshoz.