„Megvédelek titeket is tőle”, mondta, és kölcsönkalapáccsal agyonverte a kutyát

2020.02.14. 12:11

Felfüggesztett börtönbüntetést kér a Hevesi Járási Ügyészség arra a 67 éves férfira, aki 2019 júliusában olyan súlyosan bántalmazott egy kutyát Erdőtelek közelében, hogy az állat az ütések következtében elpusztult. A férfi ittasan kerékpározott haza a kocsmából azon a júliusi délelőttön, amikor – későbbi vallomása szerint – arra lett figyelmes, hogy az  utcán egy magányos, 8 hónapos staffordshire terrier rámordul egy fiatal gyalogosra.

A férfi ebből arra jutott, hogy az állat veszélyes, ezért eldöntötte, hogy megöli. Ennek érdekében átkiabált a legközelebbi kerítésen, és az ott lakóktól kért egy kalapácsot, amit hamarosan ki is adtak neki. Ezzel rátámadt a védtelen kutyára. Előbb néhány méteren keresztül magával vonszolta az állatot, majd egy kapubejáróban többször fejbe vágta. A véres jelenetnek tanúja volt egy szemközt lakó asszony, aki kirohant a házából, hogy megvédje az ebet, de amikor számon kérte a férfit, az csak annyit válaszolt neki, hogy „megvédelek titeket is tőle”.

A kutya – bár eszméletét vesztette a bántalmazás alatt – végül visszavánszorgott a gazdája közeli lakóházához, ahol vérző fejjel lefeküdt a pajtában, azután napokig nem mozdult. Végül állatorvosi ellátás hiányában elpusztult. A Hevesi Járási Ügyészség állatkínzással és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolja a férfit, áll a Heves Megyei Főügyészség közleményében.