Dunaújvárosi időközi: egy független jelölt visszalépett

2020.02.15. 15:23 Módosítva: 2020.02.15. 15:24

Visszalépett a vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választástól a nyilvántartásba vett hét képviselőjelölt egyike, a független Törökné Juhász Ilona. A jelölt írásban jelezte a bizottságnak visszalépési szándékát, amit a helyi választási bizottság elfogadott.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében Törökné Juhász Ilona nevét törlik a nyilvántartásból és az egyéni szavazólapokról is.

Így hatan indulnak a vasárnapi voksoláson. A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független). Utóbbi a Fidesz támogatásával indul, ezt még január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke jelentette be.

Az időközi választás tehát nemcsak a parlamenti ellenzéki pártok teljes összefogásának lesz a kísérlete, hanem a hivatalos Fidesz-támogatás nélküli fideszes jelölt indulásáé is. A városban néhány nappal a választás előtt jártunk. A helyszíni riportunkat itt olvashatja, illetve videót is forgattunk arról, hogy a helyiek mit várnak a vasárnaptól.

A Fejér megye keleti részét lefedő 4-es számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert az Ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról, idézi fel az előzményeket az MTI.

Én imádkozok Orbán Viktorért, én imádkozok a Fideszért