Lehülyézte a Fidesz frakcióvezetőjét Ferencváros polgármestere

2020.02.15. 18:18 Módosítva: 2020.02.15. 20:45

Ez hülye!

– mondta Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere Gyurákovics Andreára, a Fidesz frakcióvezetőjére a csütörtöki testületi ülésen, ahol a kerület költségvetéséről tárgyaltak a képviselők. Az ominózus mondat a több mint nyolcórás ülés Facebookon elérhető felvételén is hallatszik (a jelenet nagyjából 2 óra 50 percnél kezdődik). A videón az is hallható, hogy a polgármester ezután elnézést kért, és azt mondta: bekapcsolva maradt a mikrofonja, a megjegyzését saját magának szánta.

Sérti az ülés méltóságát Baranyi viselkedése, a költségvetés tárgyalása komoly dolog, ennek ellenére a polgármester most is folyamatosan alpolgármesterével, a kutyapárti Döme Zsuzsanna „Suzival” vihorászott, illetve a hozzászólókat minősítgette – így reagált az esetre Gyurákovics a Magyar Hírlap szerint.

Az Index megkérdezte Baranyit is, hogy mi történt csütörtökön, a polgármester azt mondta: Gyurákovics elképesztő hozzá nem értésről tett tanúbizonyságot az ülésen, ezért bukott ki belőle az a mondat, amit a bekapcsolva maradt mikrofon miatt mindenki hallhatott.

Gyurákovics Andrea a képviselő-testület ülésén
Gyurákovics Andrea a képviselő-testület ülésén
Fotó: Ferencváros / Facebook

Baranyi szerint a Fidesz mintegy 800 millió forintnyi módosítást javasolt, majd a „szürreális” vitában, miután sokadszorra nem tudott válaszolni Gyurákovics arra, hogy honnan lenne pénz a Fidesz által javasolt módosításokra, a Fidesz frakcióvezetője egyszerűen elkezdett rámutatni azokra a költségvetési sorokra, amik a legmagasabb összegű tételeket tartalmazták. 

Nem szeretném a frakcióvezető érzéseit kommentálni

– mondta Baranyi az Indexnek azzal kapcsolatban, hogy Gyurákovics szerint sem a polgármester, sem az alpolgármester, Döme Zsuzsanna nem vette komolyan a vitát. Baranyi szerint elég visszanézni a több órás költségvetési vitát ahhoz, hogy egyértelmű legyen, ki mennyire vette azt komolyan.