Béla
4 °C
15 °C

Szélcsendes gomolyfelhők, fátyolos szárazság, széllökésnyi ködfoltok

DEBRE20180626004
2020.02.15. 07:24

Jó idő lesz a hétvégén az Időkép szerint. De azért jobb, ha hajnalban nem viribülnek, és inkább átalusszák a mínuszokat. Nappal már tavaszias idő lesz egész hétvégén.

Szombaton gyakran zavarhatják meg gomolyfelhők a napsütést, említésre méltó csapadék azonban nem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra keleten, északkeleten többfelé párássá, ködössé válik a levegő. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, kora délután pedig 6-12 fokra készülhetünk. Frontmentes hétvége.

Vasárnap a reggeli pára- és ködfoltok megszűnését követően elsősorban fátyol-, emellett az Északi-középhegységben gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Esni sehol sem fog. Élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik a déli szelet. Hajnalban -5, +3, napközben 7-14 fok várható.

Hétfőn is száraz, fátyolfelhős-napos idő valószínű. A déli-délnyugati szelet több helyen élénk, délnyugaton erős lökések kísérhetik. Kora délután 9-18 fokra számíthatunk.

Kedden hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, kisebb eső, zápor viszont csak kevés helyen fordulhat elő. Délután 9-13 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Szerdán helyenként fagyos lesz a reggel, napközben enyhe, változóan felhős-napos időre számíthatunk, északnyugaton futó záporokkal.

(Borítókép: MTI / Czeglédi Zsolt)