Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Csavarokkal tömött virslivel öltek meg egy kutyát Dorogon

2020.02.17. 09:56

Feljelentést tettek Dorogon azután, hogy egy ottani család kutyája csavarokkal teletömött virslit evett meg, amit egy ismeretlen dobott az udvarba, és az utca több más házához is. A 8 éves malamut szörnyű kínok között pusztult el. Egy másik kutyája műtéttel ugyan, de túlélte a történteket.

A kutya kedvetlen volt, nem nagyon bírt felállni, tehát húzta magát, és aztán elkezdett maga alá csinálni, hányt és először az ételt hányta ki, utána már csak vizet ivott, tehát nem is evett és a hányadékban, már vér is volt

emlékezett vissza az ATV-nek a családtagként kezelt kutya gazdája. 

„Nagyon-nagyon szenvedett a kutya, olyan fájdalmai voltak, hogy már nem bírt fölállni... Már maga alá vizelt... Már hozzá sem lehetett érni, mert látszott rajta, hogy fáj mindene” – mondta gazdája.

A kutyát végül el kellett altatni.

A kutyák nem jártak ki az utcára gazdátlanul, így senki sem érezhette fenyegetve magát, volt, aki arra gondolt, hogy esetleg egy későbbi betöréshez készíti valaki elő a terepet, így mentesítve a kutyáktól a környéket.

Állatkínzásért két év szabható ki, különös kínokkal járó szenvedés okozása esetén akár három év börtönt is kaphat a tettes.