A Betyársereggel rendez közös vonulást Budapesten a Mi Hazánk

2020.02.18. 13:47

Budapesten tartja következő lovas-fáklyás felvonulását a Mi Hazánk Mozgalom a Betyársereggel, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal (HVIM) és más nemzeti radikális szervezetekkel - jelentette be Novák Előd a párt fővárosi irodájában. 

A párt Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján tart megemlékezést, az említetteken kívül csatlakozik hozzájuk a Trianon-társaság, a Horthy Miklós-társaság, az FKgP és a MIÉP is. 

Novák közölte, hogy az "ökumenikus jellegű" fáklyás-lovas megemlékezés délután kezdődik a Szent Gellért téren, majd átvonulnak a Parlamenthez, ahol felszólal többek között Toroczkai László, a párt elnöke is. Novák szerint a rendőrség már jóvá hagyta a felvonulást, azt nem lehet betiltatni. 

A hétvégi dunaújvárosi időközi választással kapcsolatban kérdeztük Novákot, miután pártjuk jelöltje, Árgyelán József 2,23 százalékot szerzett. A politikus szerint anyagilag nehéz helyzetben vannak, önmagában a rajvonalhoz állás is komoly teljesítmény tőlük, a legfontosabb számukra jelenleg, hogy megvessék a lábukat ott, ahol eddig nem voltak jelen. 

A Mi Hazánk a Betyársereggel és a HVIM-mel közösen múlt hétvégén tartott demonstrációt Sályon, miután egy nőt otthonában gyilkolt meg egy 21 éves férfi. A szélsőjobboldali szervezetek vonulásáról ebben a cikkünkben tudósítottunk.