Kilépett a pártból, és függetlenként folytatja a jobbikos Bencsik János

2020.02.19. 16:10 Módosítva: 2020.02.19. 16:55

Bencsik János Facebookon bejelentette a kilépést a Jobbikból, azt mondja, a jövőben független képviselőként folytatja.

Azt mondja a kilépése Jakab Péter frissen megválasztott pártelnök miatt történik, morálisan elfogadhatatlannak tartotta, hogy Jakab és Gyöngyösi Márton hadjáratot indítottak azok ellen a jobbikosok ellen, akik nem az ő csapatukban játszanak.

Kapcsolódó

Kiszivárgott hangfelvételen a Jobbik belső háborúi

Jakab Péter új Jobbik-elnök kongresszusi beszédében a párt megosztottságát ostorozta, hátbaszúrást emlegetett, és az előző vezetés állítólagos fideszes kapcsolatairól mondott sztorit.

„Azt a politikai irányvonalat, amely a Jobbikot egy önálló arcél nélküli, jobboldaliságát felvállalni szégyellő párttá teszi, elfogadhatatlannak tartom" - mondta a búcsúvideóban arról, hogy Jakab kisebb hangsúlyt akar fektetni a Jobbikban a megosztó nemzetpolitikai és emlékezettörténeti kérdésekre.

A videóban kifejti azt is, hogy szerinte szükség van az ellenzéki összefogásra, viszont szerinte a sikeres összefogáshoz nem a Jobbik identitásának feladásán keresztül vezet az út. Éppen az összefogás szükségessége miatt várta meg a bejelentésével a dunaújvárosi időközi választás eredményeit, mert ezzel sem akarta gyengíteni az ellenzéki esélyeket.

Kapcsolódó

Nyert az ellenzék Dunaújvárosban

Sikeres volt a teljes ellenzéki összefogás, a jobbikos Kálló Gergely több mint 20%-ot vert a függetlenként, de fideszes támogatással indult Molnár Tiborra.

Odaszúr a szintén a Jobbikból kivált Mi Hazánknak is, azt mondja, ő a jövőben a Fidesz leváltásán akar majd dolgozni, nem a Jobbikkal szemben akar politizálni.

A Jobbik az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy a párt tudomásul veszi Bencsik János döntését. „Ahogyan Jakab Péter kongresszusi beszédében elmondta, lesznek olyanok, akik más utat fognak választani. A Jobbik a zászlót viszi tovább, hogy 2022-ben Magyarországot felszabadítsuk az Orbán-rezsim alól. Bencsik Jánosnak sok sikert kívánunk, mandátumának sorsát a lelkiismeretére bízzuk" - írta a párt elnöksége a közleményben.