Osztrák vasúti határzár Hegyeshalomnál

2020.02.19. 14:30 Módosítva: 2020.02.19. 16:45

Az osztrák vasút nem fogad és nem indít vonatokat Hegyeshalom határállomásnál - közölte a Mávinform szerda délután az MTI-vel. A Mávinform szerint Parndorf és Zurndorf között az RJX62-es számú vonat kamionnal ütközött. Az osztrák vonalon jelentősen nő a menetidő.

Frissítés: Feloldották

Az osztrák vasút szerda délután négy órától ismét fogad és indít vonatokat Hegyeshalom határállomásnál, azonban késések várhatók - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Az rj64-es számú müncheni vonat utasait Hegyeshalomtól Bécsig pótlóbuszokkal szállítja el az osztrák vasút. Bécs felől az rj61-es vonat utasai pótlóbuszokkal érkeznek Hegyeshalomra, onnan a Keleti pályaudvarig rj vonattal utazhatnak. A Keleti pályaudvarról 15:40-kor München felé induló rj68-as vonat a belföldi szakaszon két FLIRT motorvonattal közlekedik. Útközben azonban egy alkalmas állomáson az utasok átszállnak majd egy Hegyeshalom felől érkező üres vonatszerelvénybe, s azzal folytatják útjukat. Folyamatosan frissülő térkép ide kattintva.

Névtelen.png

A Bécs felől érkező vonatok jelentős késésével kell számolni. A Budapest-Keleti pályaudvarról induló nemzetközi vonatok Hegyeshalomnál várakoznak majd. A Győr és Bécs közötti EuRegio vonatjáratokat nem érinti a korlátozás, de hosszabb menetidővel közlekednek - közölte a Mávinform.