Polt: Senki nem utasította az ügyészséget, hogy ne tájékoztassa a közvéleményt a Kaleta-ügyről

2020.02.19. 13:15

Válaszolt Polt Péter legfőbb ügyész a DK-s Vadai Ágnes képviselő írásbeli kérdésére. Vadai azt kérdezte Polttól, hogy miért nem számolt be az ügyészség a pedofil büntetőügybe keveredett perui magyar nagykövet ügyéről. (Az ügyről elsőként azIndex számolt be, korábban sem a külügy, sem a rendőrség, sem az ügyészség nem adott ki róla közleményt.)

Polt Péter válaszában azt írta, hogy "az ügyek egyedi sajátosságainak és az eljárások eredményes lefolytatásának mindenkori szem előtt tartásával történik annak megítélése, hogy az arra jogosult főügyészség mely ügyekben ad ki közleményt".

Polt szerint az "egyes ügyekben érkező egyedi megkeresésekre - ahogyan a jelen ügyben a sajtó kérdéseire is - az ügyészség a jogszabályok keretei között válaszol".

Arról is írt a legfőbb ügyész, hogy nagykövet ügyével kapcsolatban senki sem adott utasítást arra, hogy az ügyészség ne tájékoztassa a közvéleményt.

Mint azt megírtuk, Kaleta Gábor volt perui nagykövet ellen gyermekpornográfia miatt indult eljárás.Ebben a témában a cikkeinket itt olvashatja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport