Gyula
7 °C
20 °C

Prostituáltakat futtató magyar bandát fogott el a rendőrség

2020.02.19. 07:23

Nemzetközi futtatókat fogott a rendőrség. H. Imre és társai 2016 óta szállítottak Németországba és Svájcba nőket, akiknek tisztességes munkát ígértek. Közben viszont egymás között adták-vették, majd berlini és nürnbergi bordélyházakban prostituáltként dolgoztatták őket.

A nyomozás során felderített részletek szerint a banda egy tagja 24 órában felügyelte a prostituáltakat, és a bevételük egy részét vagy akár teljes egészét elvette tőlük.

HA A KUNCSAFTOKTÓL PANASZ ÉRKEZETT EGY PROSTITUÁLTRA, AKKOR A SZERVEZET VEZETŐJE BRUTÁLISAN MEGVERTE ŐT. HA PEDIG A BORDÉLYHÁZ INTERNETES OLDALÁRA NEGATÍV KOMMENT ÉRKEZETT A SZOLGÁLTATÁSOKKAL KAPCSOLATBAN, AKKOR AZ ÖSSZES LÁNYT BÁNTALMAZTA.

A bűnözői csoportban mindenkinek megvolt a maga feladata. Volt, aki az utaztatásért felelt, míg más a lányok felügyeletét látta el.

A rendőrök február 17-én hajnalban fogták el a bűnszervezet vezetőjét és két társát Nagykanizsán. A házkutatás során mobiltelefonokat, informatikai eszközöket és feljegyzéseket foglaltak le. Zár alá vettek továbbá három ingatlant, és a bűncselekményből származó jövedelem elvonásaként nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, valamint egy nagy értékű autót foglaltak le.

Hármukat gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és indítványozták letartóztatásukat, olvashatóak a részletek a rendőrség honlapján. A banda negyedik tagja szökésben van, őt még keresik a rendőrök.