Kétéves, pizsamás kisfiú szaladt egy forgalmas főúton Budapesten

2020.02.20. 10:53

Kedd este egy apa és a fia talált rá arra a két év körüli, pizsamás kisfiúra, aki egyedül sétált Budapesten, a XXIII. kerületi Grassalkovich úton, írja a Bors.

A forgalmas főút járda nélküli szakaszán látták meg a gyereket, ahogy az út menti padkán szalad, egyedül.

Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé

- mesélte a lapnak a kisfiú megmenője.

A beszélni még nem tudó gyereken csak zokni, pizsama, pelenka és egy sapka volt, ezért betették egy furgonba, hogy melegben legyen. Hívták a rendőrséget, és közben becsöngettek a környékbeli házakba, hátha felismeri valaki, de nem jártak sikerrel. Amikor kiértek a rendőrök, átadták nekik a gyereket. A férfi szerint a rendőrök később értesítették, hogy megtalálták a gyerek szüleit.

Az Index megkereste a rendőrséget, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy kedden este háromnegyed 6-kor kaptak bejelentést az egyedül szaladgáló kisfiúról. A gyerek apja önként ment be a rendőrségre, miután a környéken lévő szemtanúktól megtudta, hogy a fiát bevitték a rendőrségre. Az apát kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. Mint írják, 

annak kétséget kizáró megállapítása, hogy a gyermek hogyan került felügyelet nélkül az utcára, a folyamatban lévő nyomozás feladata.