Kálmán Olga a DK-ban képzeli el a jövőjét, megpályázza az elnökségi tagságot

2020.02.21. 11:21 Módosítva: 2020.02.21. 11:24

Kálmán Olga pályázni fog a Demokratikus Koalíció elnökségi tagságára, miután két pozícióra is jelölést kapott a pártban, írja az Atv.hu

Az egykori televíziós azt mondta: akiket a tagság jelöl, azok pályázhatnak akár több pozícióra is. Utána van egy jelölés-előkészítő bizottság, a véleményezett pályázatok alapján ők eldöntik, kiket ajánlanak a kongresszusba, és a kongresszus dönt a végén. 

Mint megírtuk: február 18-án a teljes tagság online szavazás útján erősítette meg Gyurcsány Ferencet az elnöki poszton. A párt március 1-jén tartja a tisztújító kongresszust, itt döntenek az elnökségi tagokról is. 

Kálmán Olga jelenleg a DK Találjuk ki Magyarországot! szlogennel meghirdetett országjárásán vesz részt. A találkozókon elmondása szerint a legtöbbször emlegetett témák az egészségügy, az oktatás és a korrupció. Kálmán Olga 2022-ben a DK-t kormányzati pozícióban látja, saját magát pedig DK-s politikusként képzeli el.

Az ellenzéki oldalon átrendeződés zajlik. Kiss László óbudai és Szaniszló Sándor pestszentlőrinci MSZP-s polgármester is átlép a DK-ba. Az MSZP morzsolódása és Gyurcsány erősödése azt is jelenti, hogy alaposan átalakulhatnak a fővárosi erőviszonyok, írtuk korábbi cikkünkben.