Tóth Bertalan a DK-ba átigazoló polgármesterekről: Azt gondoltam róluk, hogy a barátaim

2020.02.24. 21:53 Módosítva: 2020.02.24. 22:28

Nagyon nem tartom jó politikának az ellenzéki oldalon, ha egymástól akarjuk elhalászni a politikustársakat, hiszen a közös cél végső soron nem egymás legyőzése, hanem ennek a rendszernek a leváltása – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az Egyenes Beszédben.

Tóth szerint „Magyar Szocialista Párt volt, van és lesz”, de azt elismerte, hogy őt is megviselte az elmúlt időszak, hiszen nem csak párttársainak tartotta azt a két budapesti polgármestert, akik átléptek az MSZP-ből a DK-ba.

Két olyan, velem egykorú politikusról van szó, akikről azt gondoltam, nemcsak a politikustársaim, hanem a barátaim is. De túl vagyok rajta

– mondta, majd felsorolt néhány várost, ahol olyan szocialista polgármesterekkel találkozott, akik nem akarják elhagyni a pártot.

Tóth Bertalan az Egyenes beszédben
Tóth Bertalan az Egyenes beszédben
Fotó: ATV

A műsorvezető kérdésére, hogy ez miért alakult így, a pártelnök azt mondta, hogy „a mindennapi életben, egy közösségben is, családban, barátok közt is találkozunk jellemtelenségekkel”.

Tóth azt állította, hogy több olyan MSZP-s politikus is van, akiket megpróbáltak átcsábítani más pártba. Az MSZP két fővárosi polgármestere, Kiss László és Szaniszló Sándor múlt héten jelentette be, hogy átlép a DK-ba.