Ida
6 °C
9 °C

A budapesti brit és olasz iskolában is intézkedéseket hoztak a koronavírus miatt

2020.02.25. 15:13

A Budapest British International Schoolban (BBIS) és az olasz tagozatos Újlaki Általános Iskolában is korlátozásokat vezettek be a kínai koronavírus-járvány miatt, írja a Hvg.hu.

Egy szülő szerint a BBIS-ben arra kérték a tanulókat, hogy akik nemrég Olaszországban jártak, azok két hétig maradjanak otthon. Az iskola ezzel kapcsolatban azt válaszolta a Hvg.hu-nak, hogy bár a brit kormány ajánlást fogalmazott meg a kéthetes önkéntes távolmaradásról, amelyre a COBIS iskoláknak (Council of British International Schools – a brit nemzetközi oktatási intézmények tanácsa) is figyelemmel kell lenniük,

a magyar kormány ajánlásai között ez nem szerepel, és a BBIS egyelőre a magyar hatóságok irányelveit követi. 

A szülőket arra kérték, hogy figyeljék gyerekeik állapotát, és ha valaki kedden otthon marad, és nem lázasodik be, akkor szerdán már visszatérhet az iskolába.

Az Újlaki Általános Iskola arra kérte a szülőket, hogy a koronavírus miatt csak az auláig kísérjék a gyerekeiket, és ne menjenek fel az osztálytermekbe. Az iskola igazgatója, Gábor Áron megerősítette, hogy valóban fokozott elővigyázatossággal járnak el a közösség érdekében.

„141 olasz érintettségű diákunk van, vagyis akik olasz-, vagy kettős állampolgárok, vagy valamelyik családtagjuk olasz. A nálunk tanulók közül január óta 32-en jártak Olaszországban, az elmúlt két héten belül pedig hatan. Nyitott iskola vagyunk, amit azt jelenti, hogy szabadon be lehet menni mindenhová, ezért kértük a szülőket, hogy kivételesen csak az auláig jöjjenek be” – mondta Gábor Áron.

Azt a hat tanulót, akik a már fertőzéssel küzdő országban jártak, megkérték, hogy ne menjenek be, nekik e-mailben küldik a leckét, és ha kell, bepótolni is segítenek a lemaradást.

Az igazgató szerint a szülők jól fogadták a korlátozást, és csak egy-két értetlenkedő reakcióval találkoztak, de elmagyarázták nekik a megelőzés fontosságát, valamint a tankerület segítségével fertőtlenítőszereket vásároltak.