Busszal ment át egy ember lábán, majd segítségadás nélkül továbbhajtott

2020.02.25. 17:00 Módosítva: 2020.02.25. 18:27

Már az előkészületi ülésen jogerős ítéletet hozott a Pécsi Járásbíróság annak a buszsofőrnek az ügyében, aki nem nyújtott segítséget egy őt fenyegető, erősen ittas embernek, miután áthajtott a lábán, írja a 24.hu.

Pécsi Törvényszék keddi közleménye szerint a sofőr 2019 februárjában egy helyi járatú autóbusszal közlekedett Pécsen, és azt követően szólalkozott össze az ittas emberrel, hogy állapota miatt nem engedte felszállni őt a járatra.

A vádlott ezt követően rendőri segítséget kért a diszpécsertől, amit hallva a sértett leszállt a buszról, átment a busz másik oldalára, és a járművezető oldalán ököllel beleütött az elhúzható ablaküvegbe.

A sofőr ezután elindult a busszal, és amikor a jármű mintegy 10-15 km/órás sebességgel haladt, a fel nem engedett részeg nekifutott a busz bal oldalának, és ismét belevágott a sofőr melletti ablakba, de ahogy visszavágódott a járműről, a busz átment a bal lábfején. Miután a sértett feltápászkodott, az öklét rázta a sofőrre, aki tovább haladt a következő megálló felé.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, két hónap alatt épült fel. A sofőrt azért ítélték el, mert a balesetet követően nem állt meg, és nem nyújtott segítséget, valamint a balesetről a rendőrséget nem értesítette. A Pécsi Járásbíróság ezért egy évre próbára bocsátotta, az ítélet jogerős.