Béla
4 °C
15 °C

Lezárult a taxis-Niedermüller háború

2020.02.25. 21:02
Összekapott a médián keresztül Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester és Metál Zoltán, a taxis szövetség elnöke egy meggondolatlan mondat miatt, de már elmúlt.

Az ominózus első kijelentés Niedermüller 444.hu-nak adott interjújában hangzott el, amikor arról beszélt, hogy nagyon szeretné, ha bulinegyed autómentes lenne, és ebben a főváros és a VI. kerület is támogatja. 

Nincs semmi szükség arra, hogy ott bőgesse mindenki a motorját, és én gond nélkül kiszorítanám a taxisokat is, mert ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra

– tette hozzá, ebben viszont nem lelt támogatókra, pláne nem a taxisok között.

Az Országos Taxis Szövetség szinte rögtön visszautasította a polgármester kijelentését, amely szerint a taxisofőrök szállítják a kábítószert, írta a hirado.hu. Az elnök szerint 

ezzel a politikus a teljes taxisközösséget lebűnözőzte, és ha nem kér bocsánatot, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Niedermüller is gyorsan reagált a közösségi oldalán, ahol kijelentette, hogy a 444-nek adott interjúban elhangzott egy félreérthető mondat, ezért elnézést kér: 

Sajnálom, ha ezzel bárkit megbántottam!

– közölte. Hozzáfűzte, hogy ugyanakkor szembe kell nézni a korábban elhallgatott tényekkel, miszerint számos erzsébetvárosi lakó tudja igazolni, hogy vannak olyan taxisok, akik igenis részt vesznek a drogterjesztésben. Mindenki érdeke, hogy ezeket az embereket kiszűrjük a tisztességes taxisok közül, zárta posztját.

Felhívtuk Metál Zoltánt, elfogadják-e a polgármester bocsánatkérését, Metál közölte, hogy

részükről lezártNAk tekintik a történetet. 

Niedermüller Péter egyébként valószínűleg azt a korábbi hírünket olvashatta, mielőtt az inkriminált kijelentést tette, amiben taxis és utasa is fennakadt a rendőrség hálóján.