Rudolf
1 °C
13 °C

Vádat emeltek a bántalmazóját megölő kecskeméti nő ellen

2020.02.26. 12:08

Erős felindulásban elkövetett emberölés miatt emeltek vádat az ellen a kecskeméti nő ellen, aki egy évvel ezelőtt megölte a bántalmazóját, közölte szerdán a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Az 52 éves asszony 2019. február 24-én végzett az élettársával, miután közös ivócimborájuk, az ügy másik vádlottja kalapáccsal leütötte a férfit, úgy, hogy elvesztette az eszméletét. A nő az eszméletlen férfit rugdosta, megtaposta, ezzel okozta végül a halálát, írja a vádhatóság.

Az ügyészségi közlemény szerint az élettársi kapcsolat 13 éven át tartott. A férfi éveken át bántalmazta az asszonyt, röviddel a vádbeli események előtt például több fogát is kiütötte. Féltékeny is volt rá, azt gondolta, hogy az asszony megcsalja őt a közös ivócimborájukkal.

A gyilkosság helyszíne ennek a 64 éves barátnak a kecskeméti háza volt. A nő és a barát itt ittak azon az estén, amikor megjelent - szintén ittasan - a bántalmazó élettárs, akit először nem akartak beengedni, de ő bemászott a kerítésen.

Egy ideig együtt ittak tovább. A bántalmazó egy ponton haza akart indulni, és agresszívvá vált, amikor az élettársa vonakodott vele menni. Ököllel úgy orrba vágta a nőt, hogy eltört az orrcsontja. Ekkor lépett közbe a barát a kalapáccsal. Az eszméletlen, ágy elé rogyott férfit a vád szerint érte még néhány kalapácsütés a férfi vádlottól, majd a betört orrú nő is nekiesett: előbb fojtogatta, majd ütlegelni, rúgni, taposni kezdte. A férfi rövid időn, negyed órán belül meghalt a helyszínen. A halálát a sorozat-bordatörés miatt kialakult légmell okozta.

A barát ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emeltek vádat a kalapácsos támadás miatt. A nő ellen erős felindulásban elkövetett emberölés lett a vád. Ez, vagyis amikor valaki "méltányolható okból származó erős felindulásban" öl, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, vagyis enyhébb megítélés alá esik, mint az alapesetben öttől tizenöt évig büntethető emberölés.

A vádlottak mindketten büntetlen előéletűek. Jelenleg letartóztatásban várják a Kecskeméti Törvényszék döntését.

Az Index négyrészes cikksorozatot indított a párkapcsolati erőszakról, melynek részeit    itt     itt     itt    és    itt    olvashatja. 

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon. Emellett a NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon. A Patent Egyesület jogsegélyszolgálata pedig szerdánként 16 órától 18 óráig, csütörtökönként 10 órától 12 óráig érhető el a 06-70-25-25-254 számon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport