Mindenki beleszólhat, mi legyen a margitszigeti teniszcsarnok helyén

2020.02.26. 15:13
Közösségi tervezés dönti el, mi legyen a korábban a Margit-szigetre tervezett, majd lefújt teniszcsarnok helyén, dőlt el a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén.

A kilenc emelet magas teniszstadion terve 2018-ban kiverte a biztosítékot Tarlós Istvánnál, majd Áder János köztársasági elnöknél sem talált egyetértésre, ezért végül lefújták a beruházást. A fővárosi közgyűlés 2019 májusban úgy döntött, hogy a Nemzeti Tenisz Versenyközpont területét parkosítják.

Jelenleg a 13 ezer négyzetméteres margitszigeti ingatlan úgy néz ki, mint egy építési telek. Az ingatlan környezetrendezésére a Főkert elkészítette a terveket, de a kivitelezéshez már nem fogott hozzá.

A környezet rendezésének becsült költsége 300 millió forint. A főváros új javaslata szerint a kivitelezést szakmai és társadalmi egyeztetésnek kell megelőznie, az pedig, hogy mi legyen a területen közösségi bevonás/tervezés alapján döntik el.

A Fidesz-frakcióból a döntés előtt azt szerették volna tudni, hogy az egyeztetés miatt mennyit csúszik majd az egész beruházás. Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes erre azt válaszolta, hogy az egyeztetést néhány hónap alatt lefuttatják, ami ahhoz képest, mennyit állt ilyen állapotban, semmi. Hozzátette, hogy a közbeszerzési eljárás után jövő tavasszal elkezdhetik a park kialakítását.

A fővárosi képviselők egyöntetűen fogadták el a javaslatot.