Beszakadt a tető az öngyilkosjelölt megmentésére induló rendőr alatt

2020.02.26. 14:39

A rendőrség szerda délután arról számolt be honlapján, hogy kedd délután egy öngyilkossági kísérlethez riasztották a borsodnádasdi rendőröket. A borsodi településen ugyanis egy családi vita után 26 éves férfi házuk padlására ment, és azzal fenyegette hozzátartozóit, hogy véget vet életének.

Mivel a kiérkező rendőrök azt az információt kapták, hogy a férfi már percek óta nem adott magáról életjelet, elhatározták, hogy becserkészik az öngyilkosjelöltet. Az egyik rendőr el is indult a padlására, amit azonban csak egy előtetőn keresztül lehetett megközelíteni. A rendőr első, tapogatózó lépésével megbizonyosodott, hogy a cseréptető elbírja a súlyát, azonban a második lépésére hirtelen beszakadt alatta a tető, a rendőr pedig a mélybe zuhant.

A járőrtársa azonnal cselekedett, és miután gyorsan megbizonyosodott arról, hogy kollégájának nem lett komoly baja, folytatta az életmentő akciót, és végül sikerült lehoznia a padlásról a 26 éves férfit.

Közben megérkeztek a mentősök is, akik a helyszínen látták el a nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett rendőrt. A padlásról épségben lehozott 26 éves férfit is megvizsgálták, majd a rendőrök előállították őt a rendőrségre, később pedig büntetésvégrehajtási intézetbe - ugyanis az Ózdi Rendőrkapitányság körözést adott ki vele szemben.