Nándor
3 °C
16 °C

A karanténban lévő diáklányok mindegyikének negatív lett a tesztje, de egyelőre nem engedik haza őket

2020.02.28. 20:48

Az Index értesülései szerint ma az összes milánói kirándulásból hazatérő, itthon karanténba került diáklányon elvégezték a koronavírus-tesztet, mindegyikük eredménye negatív lett, egyelőre azonban nem engedik haza őket.

A 11 lány, a két tanár és a két buszsofőr koronavírus tesztjének eredménye is negatív lett, azt azonban nem közölték a hozzátartozókkal, hogy miért nem engedik haza őket, a szülők továbbra is a tájékoztatás hiányára panaszkodnak.

Egyébként a külföldről érkező hírek alapján egyetlen negatív teszt után nem engedik haza a fertőzött embereket, legalább két-három egymást követő vizsgálat negatív eredménye szükséges ahhoz, hogy valaki elhagyhassa a karantént.

A 16 és 17 éves diáklányok, akik múlt vasárnap jöttek haza Milánóból, szüleik szerint nehezen viselik a bezártságot. A tanulók Erasmus-programmal utaztak az olasz városba, ahol három hétig kortárs táncot tanultak. Egyikük édesanyja szólt a magyar hatóságoknak, hogy a karantén alá helyezett olasz tartomány közeléből érkeznek haza, a többi szülőt viszont nem tájékoztatták. A gyerekek videóiból kellett rájönniük arra is, végül melyik kórházba kerültek. A lányok kétfős kórtermekben várják a 14 napos karantén végét.