Ida
5 °C
7 °C

Egy salgótarjáni fiatal 70 ezret fizetett egy férfiért, akit aztán megalázó módon dolgoztatott

2020.02.29. 12:56

Emberkereskedelem gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy 21 éves salgótarjáni férfi ellen; a több embert kényszermunkán dolgoztató férfit a bíróság letartóztatta, írja az MTI.

A férfi február 7-én eddig ismeretlen személytől 70 ezer forintért "megvásárolt" egy férfit, akit megalázó módon dolgoztatott, az éjszakákat egy fatárolóban kellett töltenie. A férfit arra hivatkozva nem engedte el, hogy az érte kifizetett összeget még nem dolgozta le.

A férfi 2019-ben lakhatást ígért - munkájukért cserébe - két másik férfinak, akiket dorogházai ingatlana melléképületeiben, gépkocsiban "szállásolt el". Egyikőjüket személyi szabadságától is megfosztotta, közölte az MTI-vel a Nógrád megyei rendőrség szóvivője.

A 21 éves férfit a megyei főkapitányság és a bátonyterenyei rendőrkapitányság nyomozói fogták el, vele szemben emberkereskedelem és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt folytatnak eljárást. Vizsgálják azt is, hogy mások sérelmére követett-e el hasonló jellegű, vagy egyéb bűncselekményeket. A bíróság pénteken rendelte el a férfi letartóztatását.