Rafael
19 °C
33 °C

Magyarországon bujkált a lengyel drogmaffia női vezetője

2020.03.01. 08:03 Módosítva: 2020.03.01. 09:46

Több mint egy év bujkálás után magyar fejvadász nyomozók közreműködésével elfogták Magdalena Kralkát, akiről azt kell tudni, hogy a lengyel kábítószermaffia vezetője volt, és sokáig Budapesten rejtőzködött - írja a Police.hu.

Az általa vezetett bűnszervezetet 120 kilogramm kokain és 5,5 tonna marihuána kereskedelmével gyanúsítják a lengyel hatóságok. A banda korábbi vezetőjét emberrablások miatt tartóztatták le, Magdalena K. 2017-ben, 32 évesen szervezte újra a Cracovia focicsapat ultra-szurkolóiból. A futballhuligánok a meccsek szervezése mellett folytatták a nemzeteken átívelő kábítószer-kereskedelmet.

Magdalena Kralka
Magdalena Kralka
Fotó: policja.pl

A nőt 2018. november 24-én egy autó csomagtartójában szöktették ki Lengyelországból, azután, hogy a bűnözői csoport több tagját gyilkosság és emberrablás miatt letartóztatták a hatóságok.

A Lengyel Központi Célkörözési Egység 2020. február 27-én este értesítette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályát, hogy vélhetően Magyarországra érkezik egy bandatag.

Ennek alapján a magyar fejvadászok a társszervek közreműködésével beazonosították Magdalena K. budapesti tartózkodási helyét, de a rendkívül jól konspiráló maffiafőnök a rendőri művelet elől megszökve – ismét egy autó csomagterében elrejtőzve – átjutott Szlovákiába.

A Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül a lengyel, a magyar és a szlovák rendőrök közel 20 órás nemzetközi műveletben folyamatosan kapcsolatban voltak egymással, amelynek eredményeként a szlovák hatóságok 2020. február 28-án, a délutáni órákban menekülés közben elfogták a nőt.