Kocsis: Kunhalmi Ágnes két éve még talán k-val írta az éghajlatot

2020.03.02. 09:03 Módosítva: 2020.03.02. 09:15

„A migráció és a koronavírus ügye gyakorlatilag összekapcsolódott. Ilyen körülmények között még veszélyesebb az illegális határátlépés”

– ezt még nem Kocsis Máté mondja a Magyar Nemzet interjújában, ez még a kérdés. De a Fidesz frakcióvezetőjének minden szavát nem vették ki a szájából, így magától is elmondhatta, hogy

közös cselekvésre lesz szükségük, amelyből teljesen ki kell zárni a Soros-féle NGO-k álhumánus szempontjait és az embercsempészek lehetőségeit.

De mondott meghökkentőt is, például annak kapcsán, hogy a belügyminiszter alapos tájékoztatást adott és 

Az ellenzék is konstruktív volt...”

– a mondat szerencsére úgy folytatódik, hogy „...így kissé ízléstelen, hogy másnap már más felhanggal nyilatkoztak. Bajban is hamis politikát csinálnak, Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter pedig el sem jött az értekezletre, biztosan fontosabb dolguk volt.”

A parlament tavaszi ülésszakában Kocsis reményei szerint 

  • jövő évi költségvetést még nyár előtt elfogadják;
  • a nemzeti konzultáció eredménye alapján a börtönbiznisz felszámolására és az emberek igazságérzetét sértő ügyekre adott válaszok és javaslatok is elkészülnek;
  • gyermekvédelmi intézkedéseken is dolgoznak.

Zöld témában viszont volt egy kis elmaradás. Szerencsére nem tettekben, mert Orbán Viktor meghirdette a klímavédelmi akciótervet, ám kommunikációban talán igen – a távolban felszisszen Rogán Antal –, mert bizony a témát Európa-szerte „a baloldal, illetve főként a liberálisok politikai célból már rég kisajátították”, de ez nem jelent kizárólagosságot, különben is, „a hazai ellenzék persze erről is lemaradni látszik, mert ugyanolyan ügyetlenek benne, mint másban. Bármilyen gúnyát magukra erőltetnek pillanatok alatt, ha kell, csak épp nem áll jól nekik” – nyugtatott meg mindenkit a Fidesz frakcióvezetője, akinek utódja a VIII. kerület polgármesteri székét épp elveszítette az ügyetlen ellenzékkel szemben októberben.

De ha a kormány szerint klímahiszti van, akkor nem ellentmondás, hogy a kormány klímavédelmi akciótervet is készít? – kérdezte jogosan a lap.

„Nem. A klímahiszti kifejezés nem az éghajlatváltozásról vagy a természetes környezet világléptékű rombolásáról szóló diskurzusra és megoldási javaslatokra vonatkozik, hanem azok viselkedésére, akik felelősség nélkül, alkalmi politikai előnyt akarnak kovácsolni mindebből. Teszik ezt leggyakrabban minden szakmaiságot nélkülözve, lózungokat pufogtatva.

Például Kunhalmi Ágnes ilyen, nagyjából egy éve kezdte. Azelőtt meg még valószínűleg k-val írta az éghajlatot.

Velük áll szemben a kormány akcióterve. Abban ugyanis konkrét, felelős lépések vannak, rövid és középtávon” – tette helyre a dolgokat Kocsis.

Frissítés: Kunhalmi Ágnes reagált Kocsis megjegyzésére:

„Kocsis Máténak üzenem, hogy a személyeskedés a saját hazugságai miatt szégyenkező ember utolsó menedéke.

Tegnap még klimahisztiről beszéltek, tagadták a klímaválságot, most meg hirtelen klimastratégiát hirdetnek. Megmérték ezt is és rájöttek, hogy ezen a téren elment mellettük a világ” - írta Facebook-bejegyzésében az MSZP választmányi elnöke. 

Frissítés 2: Kunhalmi újabb reakciója

A politikus az ATV-nek reagált újra: a Kocsis Máté által elmondottakat viccesnek nevezte, mert szerinte arra bizonyíték van, hogy ő a balatoni nyaraló kifejezést nem tudja leírni, mert ez a 100 millió forintos tétel kimaradt a vagyonnyilatkozatából.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.