3 percenként mérték be a gyorshajtókat Kecskeméten

2020.03.02. 18:37

Hét óra alatt száz gyorshajtót mértek be március 1-én, vasárnap Szolnokon, közölte a rendőrség holnapja a Jász-Nagykun-Szolnok megyeszékhelyén végrehajtott nagyszabású akció eredményét.

A megyében az elmúlt hónapokban egyre több olyan személyi sérüléssel járó, súlyos közúti közlekedési baleset történt, amelynek elsődleges oka a gyorshajtás volt, ezért a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását.

Március 1-én a 4-es főút Szolnokon belüli szakaszán mértek, és elég nagy sűrűséggel találtak szabálysértőt, hiszen a hétórás akció alatt négypercenként mértek be valaki gyorshajtással. Volt, aki a megengedett 50 km/óra sebesség helyett 105 km/óra sebességgel haladt, míg a 4-es főút Szolnok és Szajol közti szakaszán a megengedett 90 km/h-s határ helyett 121-gyel és 129-cel is mértek be autósokat.

Még hatékonyabb sebességmérést végeztek február 28-án 9 és 15 óra között Kecskeméten az 54-es számú főút elkerülő szakaszán, ahol hat óra alatt 110 gyorshajtót regisztráltak, vagyis valamivel több mint hárompercenként mértek be egyet. Volt, aki a 90-es táblánál 162 km/h-val hajtott.