A Fidesz nem nehezíti meg a botrányos fotó miatt lemondott képviselője újraindulását

2020.03.03. 12:37

Nem indít saját jelöltet a Fidesz az április 5-én esedékes salgótarjáni időközi önkormányzati választáson, amelyre azért kerül sor, mert a városban a Fidesz-KDNP frakcióvezető képviselője lemondott mandátumáról. Turcsány László azért távozott, mert egy cserbenhagyásos halálos közúti baleset szemtanújaként a Facebookon posztolt egy képet az áldozatról.

Sokkos állapotba kerültem. Azért fotóztam és tettem ki a képet, hátha valaki felismeri az áldozatot. Amint kiértek a mentők és a rendőrök, a fényképet leszedtem. Belátom, hogy hiba volt kitenni, mert ez sokak jó ízlését sérthette

- mondta akkor Turcsány, aki a kegyeletsértésért bocsánatot kért a 38 éves nőt gyászoló családtól.

Lemondása ellenére Turcsány függetlenként újra indul a mandátumért, igaz a Fidesz - noha saját jelöltet nem indít - hivatalosan nem is támogatja a korábbi helyi elnökségi tag frakcióvezetőt, írja az Azonnali.

Az ellenzék két civil szervezettel együtt közös jelöltet állít. Kovács Andreán kívül elindul a Magyar Munkáspárt jelöltje, Bangó Krisztián (tavaly 12 szavazatot kapott) és a tavaly szintén indult Tóthmihály Zoltán, akkor függetlenként 33 szavazatig jutott, most egy újonnan összehozott civil szervezet színeiben próbálkozik.