SOTE: Az egyik fertőzött diák nem tartotta be az egyetem által kért óvintézkedéseket

2020.03.04. 20:31 Módosítva: 2020.03.04. 22:39

Nem sokkal azután, hogy bejelentették, két koronavírussal fertőzött személy van Magyarországon, közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem, ahova a két fertőzött iráni diák közül az egyik járt.

A közleményt a SOTE hallgatói önkormányzata posztolta ki a Facebookra.

Az egyetem azt írja, hogy a hozzájuk járó diák nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást.

„Professzor Béla Merkely rektor úr arról tájékoztatott minket, hogy a két magyarországi koronarvírusos közül az egyik egy negyedéves iráni gyógyszerész hallgató, aki sajnos nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást, pedig fertőzött országból érkezett” – írja a közlemény.

Kapcsolódó

Két koronavírusos beteg van Magyarországon

Orbán Viktor jelentette be Facebookon, iráni diákok a fertőzöttek, enyhe tüneteik vannak. A gyógyulásukig izolációban maradnak. Az egyikük a SOTE-ra jár, a másik a győri egyetemre.

Iránból történő hazaérkezése után a hallgató egy hétig járt gyakorlatokra egy 16 fős angol nyelvű évfolyamra.

„Azok a hallgatók, akik kapcsolatban voltak a fertőzött személlyel, kötelező oktatási szünetüket fogják tölteni az óvintézkedések végett – a tudás elsajátításához szükséges oktatási anyagot, az egyetem interneten biztosítja ezen hallgatóknak” – írja a közlemény.

A SOTE diákjai csütörtökön kapnak majd bővebb tájékoztatást.

A Semmelweis Egyetem a saját Facebookján is kirakott egy közleményt, ebben további intézkedésekről írnak.

„Az egyetem további óvintézkedéseket is tesz, ebből kiemelendő, hogy a rektor a most szombatra tervezett nemzetközi hallgatói fesztivált későbbi időpontra halasztotta” – írja a közlemény.  • Hírek
  • Bankszámla