Japán turistacsoportot vittek kórházba a Kálvin térről

2020.03.05. 19:31

Tizenöt japán turistát szállított a mentőszolgálat a budapesti Kálvin térről a László Kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával. Valamennyien köhögnek, de mindannyian jó fizikai állapotban vannak. A kórházba szállítás után elkülönítették őket és megkezdődött a kivizsgálásuk, írja a kormányzati koronavírusos információs portál.

Korábban olvasónk írt, hogy négy óra után nem sokkal a Kálvin téren a szálloda hátsó bejáratánál két mentőt, egy orvosi kocsit és egy csomó védőruhás egészségügyi embert látott. Épp indult az egyik mentő. Sofőr is be volt öltözve védőruhába. 

Vegyvédelmi ruhás mentősök a Kálvin téren
Vegyvédelmi ruhás mentősök a Kálvin téren
Fotó: Olvasónk

A közzétett adatok szerint Magyarországon jelenleg

  • 3 koronavírussal fertőzött beteg,
  • 0 gyógyult,
  • és 40 karanténba helyezett személy van,
  • 230 mintavétel ellenőrzése mellett.

A karanténba helyezettek száma a csütörtök délutáni, az operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón még csak 24 volt Orbán Viktor elmondása szerint. Ez ugrott meg estére 15-tel.

Mint arról beszámoltunk, kissé zavaros, sokszor egymásnak is ellentmondó válaszok hangzottak el az Operatív Törzs csütörtök déli ülése után tartott sajtótájékoztatón, ahol Orbán Viktor kormányfő, majd Kásler Miklós miniszter válaszolt az újságírók kérdésére.