Felfüggesztették a British Council nyelvvizsgaközpontját három hónapra

2020.03.06. 17:00 Módosítva: 2020.03.06. 18:28

Nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont működése, ezért azt felfüggesztette az Oktatási Hivatal (OH) három hónapra – írja az MTI.

A British Council Hungary pesti nyelvvizsgaközpontja a Madách Trade Center irodaház A épületében
A British Council Hungary pesti nyelvvizsgaközpontja a Madách Trade Center irodaház A épületében
Fotó: britishcouncil.hu

A hivatal pénteki közleménye szerint a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont június 14. és szeptember 12. között nem hirdethet és szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát. Szerintük a vizsgaközpont súlyos jogsértéseket követett el. Amíg ezeket nem számolja fel, az OH nem engedélyezi, hogy államilag elismert nyelvvizsgákat szervezzen.

A központ Cambridge English Qualifications vizsgarendszerében korábban tett nyelvvizsgák érvényességét az intézkedés nem érinti; az akkreditált Cambridge-vizsgák a felfüggesztés ideje alatt is honosíthatók. 

frissítés: Közleményben reagált a British Council, ami szerint tárgyalás folyik jelenleg a Cambridge-i Egyetem Cambridge Assessment English nyelvvizsgáit illetően az Oktatási Hivatal és a Cambridge Assessment között. Ezekben az egyeztetésekben a British Council mint a Cambridge-vizsgák magyarországi szervezője, közvetítőként vesz részt. Az egyeztetés célja, hogy a vizsgák államilag elismert státusza a jövőben is megmaradjon. Az intézmény szerint az akkreditáció a tárgyalások jelen állása szerint 2020 júniusáig biztosított, és mindent megtesznek, hogy és megmaradjon utána is.