A valósággal turbózták fel a kormány mázas nőnapi videóját

2020.03.06. 09:15

Március 8-án világszerte, így Magyarországon is a nőket ünnepeljük. Ez a nap róluk szól. Szenvedély, szeretet, magabiztosság, kíváncsiság, erő, gondoskodás, egyediség, tapasztalat, tudás, összetartás. A nő ezer arca. Boldog nőnapot!

– ez hangzik el a magyar kormány március harmadikán közzétett nőnapi videójában, amit a YouTube-on péntek reggelig kb. 3600-an néztek meg. Ezzel szemben már 40 ezren látták a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene civil szervezet Facebook-oldalán publikált videót, amibe magyar politikusok kritizált megszólalásait, többek között Babák Mihály szarvasi polgármester szexista beszólását vágta be az alkotó, Sebők Éva, válaszul a kormányvideóra. „Végül is, kommentár nincs, csak eredeti felvételek” – írják.

Vasárnap Budapesten, a 111. nőnap alkalmából tüntetést szerveznek a nők jogaiért és az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért, a párkapcsolati erőszak ellen.  „Szóljon a nőnap újra a nők jogairól! Szóljon az Isztambuli Egyezmény – vagy valami még annál is jobb, hívjuk bárhogy is – ratifikálásáról. Szóljon ez a nap arról, hogy a férfiak a virág és bonbon mellé – vagy helyett – kiállást és támogatást adnak a nőknek. Nem csak március 8-án” – írják az esemény leírásában