Utazási tilalmat rendeltek el a Pécsi Tudományegyetemen a vírus miatt

2020.03.06. 17:26 Módosítva: 2020.03.06. 18:45

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) után a Pécsi Egyetem is új óvintézkedéseket vezetett be a koronavírus terjedésének megelőzésére, írja a Pécs Ma.

Miseta Attila, az egyetem rektora még korábban, február 27-én írt levelet arról, hogy az egyetemen teljes körű utazási tilalmat vezetnek be: nem engedélyezve az egyetemi dolgozók külföldi utazásait, illetve a vendégelőadók beutazásait sem. Az egyetem azóta megalakult Operatív Tanácsa is tartja magát a rendelethez, a szabályzat szerint az utazási tilalom

Egészségügyi dolgozók esetében nem feloldható, mások egyedi kérelem alapján kaphatnak engedélyt az utazásra.

Az operatív törzs a koronavírus magyarországi megjelenése miatt alakult a Pécsi Tudományegyetemen. A bevezetett rendelet úgy derült ki, hogy a lap értesülései szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra kérte az operatív törzset, függesszék fel március 6-tól az egészségügyi dolgozók külföldi utazási engedélyeit.

Az egyetem a március 7-ére tervezett, több ezer fős rendezvényét, a Nemzetközi Estet is lemondta a vírus miatt, illetve csütörtökön egy gyakori kérdések dokumentumot is közzétett hallgatói és dolgozói számára.