2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Orbán: Az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van

2020.03.10. 22:16 Módosítva: 2020.03.10. 23:24

Orbán Viktor az illegális migráció és a koronavírus-járvány közötti egyértelmű kapcsolatra mutatott rá azon az értekezleten, amit uniós kollégáival folytatott hétfőn. Orbán kiemelte, hogy számos bevándorló a fertőzés egyik gócpontjának számító Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, Magyarország ezért megerősítette a határvédelmét, és ideiglenesen lezárta a tranzitzónákat.

A videókonferencián, amit Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezett, Orbán a jelenlegi magyarországi helyzetet is ismertette, tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t. Ennek kapcsán elmondta, hogy Magyarország most a koronavírus elleni védekezésre összpontosít, a magyar hatóságok az ellenőrzésük alatt tartják  a helyzetet, jelenleg egyedi esetekkel foglalkoznak.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy meg kell találni az egyensúlyt az ügy elbagatellizálása és a pánik között. Külön kiemelte az osztrák hatóságokkal folytatott kiváló együttműködést. Ezt erősíti egyébként az is, hogy kedden telefonon egyeztetett Karl Nehammer osztrák és Pintér Sándor magyar belügyminiszter a két ország koronavírus ellen már megtett és tervezett intézkedéseiről.

A jövő kapcsán Orbán elmondta, hogy arra törekednek, hogy a vírus a lehető legkisebb hatást gyakorolja a gazdaságra; a kormány vizsgálja, hogyan tud támogatást nyújtani a magyar vállalkozásoknak az európai szabályokkal összhangban.

Ai SUMMIT konferencia 2024