Tinédzserek támadtak egy buszsofőrre az I. kerületben

2020.03.12. 13:52

Hiába szólított fel többször egy főként 15-16 évesekből álló társaságot március hatodikán egy buszsofőr az I. kerületben, a Batthyány téri buszvégállomásnál, hogy szálljanak le a buszról, azok ott maradtak, amikor pedig egyiküket, aki már leszállt, nem akarta visszaengedni a járműre, körbeállták, ruháját rángatni kezdték, és többször megütötték. A Police.hu közleménye szerint közben a sofőr két telefonja kiesett a zsebéből, ezeket az egyik lány felvette, és elmenekültek a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi nyomozói a kamerafelvételek alapján azonosították a támadókat, és március 10-én, egy II. kerületi bevásárlóközpont előtt elfogtak egy 16 éves lányt és egy szintén 16 éves fiút. Egy órával később a kapitányságon megjelent két társuk is, akik közül a 12 éves fiút eltűnés miatt már körözték. 

A nyomozók az ügyben gyanúsítottként hallgattak ki egy 15 éves és egy 16 éves lányt, valamint egy 16 éves fiút csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és lopás miatt. A rendőrök két gyermekkorú társukat is meghallgatták.