Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Az önkormányzatiságot forradalmasította Komló polgármestere, egyedül szavazott a költségvetésről

2020.03.12. 20:04

A koronavírus miatt kihirdetett országos veszélyhelyzetre hivatkozva Komlón elmaradt a képviselőtestület szokásos ülése, amelyen többek között a költségvetésről vitáztak volna, és a helyi médiával kapcsolatos témák is napirendre kerültek volna. A vita elmaradt, és Polics József polgármester egymaga döntött a kérdésekben.

A Szabad Pécs nevű helyi lap szerint a polgármester a költségvetésen túl az önkormányzati képviselők fizetését "le is nullázta". Komlón fideszes a polgármester, de a testületben kisebbségben vannak a kormánypártok. Az ellenzéket így központi segítséggel iktatta ki a polgármester olyan kérdésekben, amelyek a lap szerint nincsenek összefüggésben a koronavírussal.

A képviselők azután értesültek az egyszemélyi döntésekről, hogy Polics polgármester összehívta őket egy tájékoztatóra, ahol elmondta, hogy mi történt. A lapnak nyilatkozó képviselők szerint Polics azzal indokolta a döntést, hogy most úgysem fognak dolgozni, sem bizottsági ülések, sem testületi ülések nem lesznek. Keresték Policsot kérdésekkel, de eddig nem reagált.

A kihirdetett veszélyhelyzet szerint Jelentősen bővülhet a polgármesterek és a jegyzők hatásköre, szűkülhet az ilyen intézkedésekkel szemben a jogorvoslat lehetősége.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek