Lángolt a tiszaújvárosi vegyi kombinát melletti telephely

2020.03.12. 19:56 Módosítva: 2020.03.13. 00:18

Egy Facebookon terjedő videón hatalmas lángokkal ég a tiszaújvárosi vegyi kombinát (azaz a Mol Petrolkémia üzeme) melletti telephely. A Tiszaújvárosi Krónika Facebook-oldalán Bitó Barnabás, a város közbiztonsági referense azt írta: az Ecomissio Kft. telephelyén ütött ki tűz, de a várost nem veszélyezteti. Az Ecomissio saját honlapján közölt információk szerint

zömében veszélyes hulladék ártalmatlanításával foglalkozik. 

Lángol a Mol melletti telephely - olvasói videó

A tűzről először egy Facebook live videó terjedt el, amelyen látszik, hogy hatalmas lángokkal ég a cég telephelye. A Mol sajtófőnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a Petrolkémia üzeme nincs veszélyben.

89140770 1079010802470881 8165737469791174656 n
Fotó: Olvasói fotó / Index

A tűzoltók folyamatosan érkeznek a helyszínre, az oltás még folyamatban van. „Tiszaújvárosban egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban megsemmisítésre váró, különböző anyagok gyulladtak ki. A tűz nagyjából 300 négyzetméteren ég.

Az esetben nincs személyi sérülés, a helyi tűzoltók mellett többek között miskolci és tiszaújvárosi egységek érkeztek a helyszínre” – mondta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Egy olvasónk szerint 7 óra körül hatalmas robbanásokat lehetett hallani, amire kiment a város azon pontjára, ahonnan lehet látni a TVK területét. Onnan látta, hogy az Ecomissio területén nem a hulladékégető üzem, hanem a mellette lévő hatalmas tároló ég, amiben a megsemmisítésre váró veszélyes hulladékokat tárolják. Elmondása szerint is nagyjából 2-300 négyzetméteres terület égett.

Frissítés: a katasztrófavédelem szerint a helyszínen lévő mintegy ötven tűzoltónak sikerült körülhatárolnia a tüzet, megakadályozták a továbbterjedését. Közölték még, hogy „a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a város és a telephely területén is, de nem mutatott ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt”.